Amazon momsregistrering

Amazon momsregistrering

Hvornår skal du bruge en momsregistrering på Amazon?

Typisk har du brug for et momsnummer hvis du gerne vil sælge gennem Amazon FBA. Det er her hvor du sender varerne ned til et Amazon lager, og så sender Amazon varerne ud til kunderne derfra.

Når du opbevarer varerne i et andet land, skal du have et momsnummer i det pågældende land. Derfor kræver Amazon et tysk momsnummer hvis du har varerne liggende på et Amazon lager i Tyskland. Det samme gør sig gældende i UK og andre lande.

Processen for at lave en momsregistrering varierer fra land til land. Derfor vil vi her i indlægget fokuserer på hvordan du gør det i Tyskland.

I Tyskland er der nemlig en ekstra finte omkring at du nu også skal have et tysk skattenummer.

Momsregistrering på Amazon DE

Når man skal registrere sit momsnummer på Amazon DE, ser det således ud:

Amazon momsregistrering i Tyskland

Amazon momsregistrering i Tyskland

Der er 3 ting man skal bruge for at kunne færdiggøre registreringen.

Steuernummer = står i det brev man får fra ”Finanzamt”.

German Tax Certificate = det er en fil der skal uploades. Den får du i en skrivelse fra ”Finanzamt”. På denne skrivelse står der noget i retning af: “Bescheinigung über die Erfassung Steuerpflichtiger (Unternehmer) im Sinne von § 22f Abs. 1 S. 2 UStG”.

(Læs mere om dette skattenummer længere ned i indlægget).

Momsnummeret: får du i en skrivelse fra ”Bundeszentralamt”. Det starter med ”DE”.

Hvem kan hjælpe

Der findes forskellige firmaer der kan hjælpe med at skaffe disse oplysninger. Jeg har selv gode erfaringer med at anvende Dantax. De ligger tæt på den dansk/tyske grænse, og kan kommunikere på både dansk og tysk.

Når oplysningerne er skaffet, hjælper jeg gerne med at få dem korrekt registreret i Amazon. Men selve oplysningerne skal du som udgangspunkt selv skaffe.

Et firma som Dantax anvender du typisk hvis du ikke selv kan gennemskue processen med selv at skulle skaffe disse oplysninger. Dantax kan også hjælpe med den efterfølgende indrapportering af moms til de tyske skattemyndigheder, hvis man ikke selv har en revisor der har styr på den del.

Tysk skattenummer

De tyske skattemyndigheder vil kræve, at sælgere der bruger online markedspladser som Amazon, skal registrere sig med det nye F22 Tax Certificate. Dette certifikat dokumenterer at sælgeren er up-to-date med deres “VAT compliance”.

Det gælder for ikke EU sælgere 1. marts 2019, og for EU sælgere fra 1. oktober 2019.
Markedspladser som Amazon er forpligtet til at indsamle disse certifikater fra alle deres sælgere som er registreret med tysk momsnummer.
Ellers bliver din Amazon konto lukket. Derfor gælder det alle der sælger via Amazon DE FBA, da momsnummer her er påkrævet da man har lager i Tyskland.

For at kunne få dette certifikat, skal man først være momsregistreret i Tyskland. Derfor kan man med fordel lige så godt få styr på at få begge numre på samme tid, for som man ser på ovenstående skærmbillede, kan man ikke færdiggøre momsregistreringen på Amazon DE uden at have begge informationer.

Kontakt mig hvis du ønsker at høre mere om Amazon momsregistrering

Ønsker du hjælp eller sparring til området, er du velkommen til at hive fat i mig.