Amazon salg under Corona virus

Amazon Corona virus situation

Amazon salg under Corona virus

Amazon salg under Corona virus – what to do?

Hvis man er sælger på Amazon, hvordan skal man så forholde sig til den Corona virus der for tiden huserer og påvirker hele verden?

Amazon er, som resten af verden, også ramt af Corona virus. Det betyder, at der ligesom i Danmark, også er medarbejdere hos Amazon, der er blevet bedt om at arbejde hjemmefra, f.eks. folk der arbejder på kontor. Der er dog en del medarbejdere der ikke har mulighed for dette. Det gælder bl.a. medarbejdere som arbejder på Amazons fulfillment centre rundt om i verden, samt chauffører som bringer varer ud til kunderne.

Amazon har, som alle andre, taget en lang række forholdsregler internt for at beskytte deres medarbejdere imod at få Corona virus. Men som udgangspunkt kører det store Amazon apparat videre med fuld skrue. Eventuelle ændringer der måtte komme, vil blive meldt ud til sælgerne pr. mail, så husk at hold øje med emails fra Amazon.

Hvad betyder det hvis jeg er FBA sælger på Amazon?

Hvis du sælger varer på Amazon gennem FBA, kan du forsætte med at gøre dette. Så længe man kan oprette en shipping plan på Amazon omkring forsendelse af varer til et Amazon lager, må man formode at man kan få sendt sine varer af sted til lageret, og at man kan få sendt sine varer ud til kunderne fra lageret. Der har p.t. ikke været nogen meldinger der skulle gå på det modsatte.

Derfor må man også formode, at der stadig er nok medarbejdere på arbejde hos Amazon til at leve op til de forsendelsesmål som de tilbyder gennem FBA.

NYT INFO 17. MARTS 2020
Amazon har i dag annonceret at de fra i dag af og indtil 5. April 2020 vil prioritere kun at modtage “vigtige” produkter som mad, dyrefoder og medicin. Forsøger du at lave en shipping plan med produkter uden for disse kategorier, vil du derfor opleve forskellige fejl. Dette skyldes at det stadig ikke er meldt ud til alle sælgere hvad deres planer er. De sælgere der foreløbig er informeret, har fået en mail som denne:

Amazon FBA info

Amazon FBA info

Hvad betyder det hvis jeg er FBM sælger på Amazon?

Sælger du varer gennem FBM hvor du selv sender dine varer ud til kunderne, kan du også fortsætte med at sælge. Så længe din transportør (GLS, Postnord etc.) har mulighed for at levere pakkerne, kan du holde gang i salget. Hold løbende øje med deres hjemmesider for at se om dette skulle ændre sig.

Hvad betyder grænselukningerne?

Selvom både Danmark og Tyskland har valgt at lukke deres grænser, så er transport af varer og pakker undtaget. Det betyder, at det er muligt at få transporteret sine varer fra Danmark til et Amazon lager i Tyskland. Det betyder også at fragtmanden for lov til at returnere over grænsen til Danmark for at kunne sende yderligere varer af sted. Der er for tiden ikke nogen planer om at stoppe denne type transport mellem grænserne – i hvert fald ikke i EU.

Hold øje med hvad der sker

Da udviklingen omkring hvordan de forskellige lande håndterer bekæmpelsen af Corona virussen går meget stærkt, anbefales det at holde øje med nyhederne. Det kan være fra statsministeriet, transportørerne, Amazon og andre medier. De forudsætninger der er beskrevet her i indlægget kan hurtigt ændre sig. Sker dette, vil dette indlæg blive opdateret tilsvarende. Men hold alligevel selv godt øje med udviklingen gennem andre medier så du er sikker på at agere korrekt i forhold til de officielle retningslinier. Men som situationen er i dag, kan du sagtens forsætte med at sælge dine produkter på Amazon uden problemer.

Har du spørgsmål til salg på Amazon, er du velkommen til at kontakte mig